REZULTATI SO ZNANI

Tako, pa imamo zmagovalca oz. NAJ SNEŽAKA PREŠERNOVE ŠOLE. Zmagovalec, snežak številka 35 je prejel 1402 glasova. Drugo mesto je z 811 glasovi zasedel snežak številka 101, tretje mesto pa je zasedel snežak številka 15 s 723 glasovi. Vsi trije so prejeli 2936 glasov, kar je skoraj polovica vseh oddanih glasov.

Za snežaka, ki vam je najbolj všeč, ste lahko glasovali v ponedeljek, 7. in torek, 8. 12., do 20. ure. REZULTATI so objavljeni TUKAJ.

GALERIJA vseh SNEŽAKOV se nahaja TUKAJ.

HVALA vsem za sodelovanje! PRAV VSI SNEŽAKI SO BILI ZANIMIVI in POSEBNI. Z veseljem bomo še kdaj pogledali galerijo, še posebej če bo zima bolj skromna s snegom.

ŽE DIŠI PO ZIMI

Veste kaj zagotovo drži? Da smo z vsakim dnem bliže koncu številnim omejitvam oz. bliže povratku nazaj v šolo. ❤️

Kdo bi si meseca marca mislil, da se bo takole zavleklo. No, če smo iskreni, se tudi brati in računati ne naučimo čez noč, ampak potrebujemo čas in potrpljenje. Tako tudi znanstveniki potrebujejo svoj raziskovalni mir za iskanje zdravila.

In kako nam gre na daljavo? Čeprav dopoldne med poukom večinoma sedimo pred računalniki, nikakor še nismo roboti. Oh, kje pa. Še zdaleč ne. Seveda kar se da pridno poslušamo, sprašujemo, rešujemo naloge, pišemo, telovadimo … se trudimo biti vestni, zavzeti in resni. Včasih pa se je le potrebno malce zavrteti na stolu, zaplesati pred občinstvom, pokazati domače ljubljenčke, pojesti kakšen priboljšek, se pogovoriti s sestrico ali bratcem in pri tem pozabiti izklopiti zvočnik. 😉

Ker se večinoma zadržujemo v svojih “razredih”, ker ni krožkov in pozdravljanja na hodniku, bomo veseli kakšnega veselega utrinka, da ne pozabimo, kdo vse obiskuje našo podružnico. Slike in pozitivna sporočila lahko delite na povezavi s klikom na spodnjo sliko.

Bodite pridni, ubogajte starše in pogumno nad šolske zadolžitve.

VESELO NA DELO

Počitnic je konec in namesto v šolske klopi se vračamo k pouku na daljavo. Že od začetka šolskega leta smo se pridno seznanjali s programom, tako da bo tokrat nekoliko lažje. V primeru težav, pa verjamemo, da bomo z malce potrpljenja in strpnosti tudi te rešili.

Jutra in dopoldneve, ko je zunja še megla, izkoristite za aktivno delo, popoldne pa si le vzemite čas, da pozdravite sonce. 🤸‍♂️☀️😎

Upamo, da se čimprej vidimo spet v živo. Do takrat pa pridno in vestno spremljate pouk ter sproti opravljajte šolske zadolžitve.

Prilagamo še nekaj navodil.

JESEN V ŠOLI

Nekaj optimizma pa vseeno velja dodati vsem navodilom in priporočilom, s katerimi nas z dneva v dan zasuvajo z vseh strani. Že od prvega dne v tem šolskem letu se otroci, starši ter učitelji trudimo, da bi čim bolj zajezili širitev virusa in veseli smo, da nam je prva dva meseca le-to dobro uspevalo.

Poleg učenja in prvih ocenjevanj, ki so že za nami, se trudimo, da vsi načrti in plani le ne bi zbledeli. Še preden so začeli veljati strogi ukrepi je vrtnarski krožek s cvetočimi karantenami 🙂 (po vrtnarsko krizantenami) polepšal vhod pred šolo, petošolci so pridno vadili za kolesarski izpit, tik pred počitnicami pa smo izvedli še akcijo zbiranja odpadnega papirja.

Naj bodo počitnice kar se da lepe in nikar ne zamudite vseh pisanih barv, ki jih ponuja jesenski gozd!

ŠPORTNI DAN

Izkoristili smo ugodno vremensko napoved in namesto učilnic s stoli in mizami izbrali “športanje” v naravi. Prav prijetno so nas celo dopoldne greli topli sončni žarki, za zraven pa še pogled na Triglav, Storžič, Šmarjetno, Sv. Jošt …

Ob prijetnem klepetu, smo malce pozabili na utrujenost in se ravno pravi čas, ko je že dišalo po kosilu, vrnili nazaj v šolo.

PRIPRAVE NA KOLESARSKI IZPIT

Očitno je letos prvi septembrski konec tedna namenjen kolesarjenju. Pravi profesionalci se potijo na dirki po Franciji, ostali navdušenci razmišljajo o maratonu Franja, naši petošolci se pripravljajo na kolesarski izpit, nekateri pa le zavzeto navijamo za vse sodelujoče. Recimo, da tudi to šteje.

PRVI ŠOLSKI DAN

Skoraj 200 učencev in učenk v letošnjem šolskem letu obiskuje našo podružnico in prav fino je, da se je v šolske prostore vrnil živahen vrvež. Držimo pesti, da tako ostane čim dlje.

Tokratna generacija prvošolcev bo zagotovo imela prav poseben spomin na prvi šolski dan. Hvala vsem, da ste upoštevali priporočila in pripomogli, da je sprejem potekal brez večjih zapletov. Navodil je veliko, a s strpnostjo bomo kos tudi temu.

Pred našimi šolarji je novo leto nabiranja znanja. Želimo jim veliko uspeha pri šolskem delu in naj se splete čim več lepih prijateljstev.