TEDEN OTROKA NA NAŠI PODRUŽNICI

Po vsem, kar je prinesla korona, so se na Zvezi prijateljev mladine odločili, da bodo letošnji Teden otroka naslovili Razigran uživaj dan in tako poudarili pomen igre in igranja.

Na Prešernovi šoli smo teden otroka začeli nekoliko prej. V petek, 1. oktobra, nas je v Kranju čakalo presenečenje nad katerim je bdela učiteljica Saša Janša. Skupaj s Trkajem in dr. Saksido smo “rappali” pesmi iz zbirke Repki.

Živahno in zanimivo dogajanje se je nadeljevalo še ves teden. V torek, 5. oktobra, na dan učiteljev, so se otroci preizkusili v vlogi učiteljev in spoznali, da zna biti razlaganje snovi in skrb za red, kar zahtevna naloga. Čez teden smo veliko ustvarjali, okrasili naš spodnji hodnik, zelo resno vzeli narobe dan, v petek pa na šolskem igrišču pokazali plesne spretnosti. Vsak razred se je predstavil s plesom, ki ga je pridno vadil čez teden.

Mesec oktober je tudi mesec požarne varnosti. V petek, preden smo odvihrali domov, je potekala vaja evakuacije. Med poukom nas je presenetil zvonec, ki je naznanil nevarnost, hitro smo strnili vrste in mirno zapustili šolske prostore. Zunaj je že zavijala sirena hitrih gasilcev, ki so prevzeli nadzor nad dogajanjem.