50 LET PODRUŽNIČNE ŠOLE

Teden pred jesenskimi počitnicami je bil namenjen osrednjim dogodkom praznovanja 50-letnice naše podružnice. Praznovanje smo otvorili v ponedeljek, ko nas je obiskala Hiška eksperimentov. Reševali smo naravoslovne uganke, iskali odgovore na znanstvena vprašanja in sodelovali pri izvedbi eksperimenta.

Torek je bil športno obarvan. Šolsko igrišče je bilo polno zasedeno. Plezali smo na umetni steni, skakali na mali skakalnici, spoznali biatlon, rokoment…

Žal nas je v notranjost pregnal dež, kar pa nikakor ni pokvarilo veselega razpoloženja. Razveselili smo se staršev, ki so se skupaj z nami pomerili v moštvenih igrah, kolesarski center Žagar Valy je v eni izmed učilnic pripravil poligon za poganjalčke, v šolski jedilnici pa nas je gospa Ana Hudobivnik (soavtorca otroške kuharske knjige Kdor zakuha, ta poje) razvajala s slastnimi recepti.

Že teden prej smo se razveselili obiska naše nekdanje učenke, sedaj uspešne slovenske plazalke, Mie Krampl, ki je kljub zasedenosti našla nekaj časa in poklepetala z našimi novinarji.

Sreda je bila namenjena gledališču. V goste je prišel igralec Igor Korošec, ki je skupaj s sodelavci poskrbel, da so otroci gradili samozavest in zmanjšali tremo pred nastopanjem. Tekom dopoldneva so se preizkusili v vlogi igralcev in pripravili pravo malo gledališko predstavo.

Najbolj svečana pa je bila zagotovo slavnostna prireditev ob 50-letnici, ki je obogatila četrtkovo popoldne.