PUSTNO “RAJANJE”

Tako resno smo vzeli letošnji pustni torek, da smo v želji odgnati mrzlo zimo in z njo korono priklicali kar poletje. No, skoraj. 😉

Seveda smo se morali prilagoditi in se v svoje razrede “skriti”, a maškare se znajo poveseliti in dobro voljo deliti. Naš lego možiček je veselo obiskoval razrede in snemal pustno rajanje, mi pa smo lahko kar na interaktivni tabli spremljali dogajanje. Nekaj utrinkov delimo še v spodnji galeriji.

VSI SMO NAZAJ V ŠOLI

Juhej, pa bo živahno tudi v učilnicah, ki so samevale od jesenskih počitnic. Huh … kako daleč je že jesen, najbrž bodo copati v ponedeljek zelo tesni.

Prva triada je že dobro usvojila skrb in pomembnost upoštevanja navodil. Pridno zračimo učilnice in pazimo, da se zadržujemo v svoji skupini. Zjutraj smo še malce zaspani, do kosila pa je že veselo in ustvarjalno.

Tudi 4. in 5. razredi bodo hitro v pravi šolski kondiciji. Prilagamo nekaj opornih točk, da prvi teden ne bo težav in zmede.

 • Vhod in izhod iz šole je skozi glavni vhod (s strani igrišča). Vrata se odprejo ob 8.10. Ne hodite prej, da ne boste zmrzovali, saj so napovedane nizke temperature. Ne pozabite na MASKE in na upoštevanje RAZDALJE.
 • Jutranjega varstva in podaljšanega bivanja za 4. in 5. razred v tem tednu ni.
 • Avtobus iz Kranja vozi normalno v obe smeri, priporočamo pa, da starši učence pripeljete in odpeljete sami.
 • Kosila bodo kot običajno. Za učence, ki so bili vključeni v podaljšano bivanje in ne bodo na kosilu, je potrebno kosilo odjaviti. Tisti, ki bi se dodatno odločili za kosilo, pa ga morate naročiti.
 • Ne pozabite dovolj zgodaj vstati, saj pot do šole ni enaka poti do računalnika. Pripravite šolsko torbo. Ne pozabite na bidon.Toplo se oblecite.

Pred nami je pustni torek, ko bodo putne šeme preganjale zimo, upajmo, da jim letos uspe pregnati tudi korono. V prvi traidi so priprave v polnem teku.

PRAZNUJEMO

Ko takole vsako leto pride 8. februar in z njim praznovanje slovenskega kulturnega praznika, se na Gorenjskem dogaja toliko reči, da nam za obiske številnih dogodkov in prireditev zmanjka časa. Letos je kar malce prazno in tiho. Pa nič zato, saj kultura ni le tisto, kar si moramo nujno pogledati.

Kultura je rezultat naše skrbi in spoštovanja. Skrbi za rabo jezika, za našo zgodovino, za svet, za samega sebe. Kultura je spoštovanje in pozornost do ljudi, do stvari in narave.

Da spoštujemo našo preteklost in cenimo naše umetnike, smo dokazali tudi na prireditvi, ki je nastala pod mentorstvom učiteljice Tadeje.


Kot se za Prešernovo šolo spodobi pa seveda tudi pri pouku ne gre brez našega največjega pesnika. Preizkusili smo se kot slikarji in pesniki. Kaj menite? Kako nam je šlo?

In kaj pravi letošnji Prešernov nagrajenec, ki dobro ve, da šola ni šala.

OBVESTILO ZA 1., 2. in 3. RAZRED

Po dolgih treh mesecih se za prvo triado končno spet odpirajo šolska vrata. Seveda je zaradi situacije še vedno veliko navodil in priporočil, ki se jih moramo držati, da to znamo in zmoremo pa smo dokazali že septembra in oktobra.

Torej …

 • S poukom začenjamo ob 8.20. Ure se izvajajo redno po urniku (tudi predure). Ni pa interesnih dejavnosti, ekskurzij, taborov.
 • Vhod in izhod je skozi glavni vhod (s strani šolskega igrišča). Starši ne vstopajo v šolo. Otroke spremijo do črte pri vratih.
 • Učenci bodo imeli pouk v svojih učilnicah. Še vedno velja, da sedijo stalno za isto mizo, na svojem stolu in uporabljajo samo svoje pripomočke. Torbe vsakodnevno nosijo domov.
 • Izvaja se tudi jutranje varstvo in podaljšano bivanje, priporočeno pa je, da se otroci, če je le možno, v šoli ne zadržujejo. O morebitnih spremembah pri odhodih domov, vas prosimo, da obvestite razredničarke.
 • Kosila bodo kot običajno, v primeru odsotnosti otroka starši ne pozabite odjaviti kosila.
 • Zaradi zračenja prostorov naj pridejo otroci v šolo dobro oblečeni (v plasteh), seveda naj imajo s seboj tudi masko in svoj bidon.

In še tisto najbolj pomembno!

VSI SKUPAJ POSKRBIMO ZA USTREZNO RAZDALJO, UPORABLJAJMO MASKO, SKRBIMO ZA RAZKUŽEVANJE in HIGIENO ROK! Le s skupnim zavedanjem in trudom bomo uspeli obdržati šolska vrata odprta vse do poletnih počitnic.

REZULTATI SO ZNANI

Tako, pa imamo zmagovalca oz. NAJ SNEŽAKA PREŠERNOVE ŠOLE. Zmagovalec, snežak številka 35 je prejel 1402 glasova. Drugo mesto je z 811 glasovi zasedel snežak številka 101, tretje mesto pa je zasedel snežak številka 15 s 723 glasovi. Vsi trije so prejeli 2936 glasov, kar je skoraj polovica vseh oddanih glasov.

Za snežaka, ki vam je najbolj všeč, ste lahko glasovali v ponedeljek, 7. in torek, 8. 12., do 20. ure. REZULTATI so objavljeni TUKAJ.

GALERIJA vseh SNEŽAKOV se nahaja TUKAJ.

HVALA vsem za sodelovanje! PRAV VSI SNEŽAKI SO BILI ZANIMIVI in POSEBNI. Z veseljem bomo še kdaj pogledali galerijo, še posebej če bo zima bolj skromna s snegom.

ŽE DIŠI PO ZIMI

Veste kaj zagotovo drži? Da smo z vsakim dnem bliže koncu številnim omejitvam oz. bliže povratku nazaj v šolo. ❤️

Kdo bi si meseca marca mislil, da se bo takole zavleklo. No, če smo iskreni, se tudi brati in računati ne naučimo čez noč, ampak potrebujemo čas in potrpljenje. Tako tudi znanstveniki potrebujejo svoj raziskovalni mir za iskanje zdravila.

In kako nam gre na daljavo? Čeprav dopoldne med poukom večinoma sedimo pred računalniki, nikakor še nismo roboti. Oh, kje pa. Še zdaleč ne. Seveda kar se da pridno poslušamo, sprašujemo, rešujemo naloge, pišemo, telovadimo … se trudimo biti vestni, zavzeti in resni. Včasih pa se je le potrebno malce zavrteti na stolu, zaplesati pred občinstvom, pokazati domače ljubljenčke, pojesti kakšen priboljšek, se pogovoriti s sestrico ali bratcem in pri tem pozabiti izklopiti zvočnik. 😉

Ker se večinoma zadržujemo v svojih “razredih”, ker ni krožkov in pozdravljanja na hodniku, bomo veseli kakšnega veselega utrinka, da ne pozabimo, kdo vse obiskuje našo podružnico. Slike in pozitivna sporočila lahko delite na povezavi s klikom na spodnjo sliko.

Bodite pridni, ubogajte starše in pogumno nad šolske zadolžitve.

VESELO NA DELO

Počitnic je konec in namesto v šolske klopi se vračamo k pouku na daljavo. Že od začetka šolskega leta smo se pridno seznanjali s programom, tako da bo tokrat nekoliko lažje. V primeru težav, pa verjamemo, da bomo z malce potrpljenja in strpnosti tudi te rešili.

Jutra in dopoldneve, ko je zunja še megla, izkoristite za aktivno delo, popoldne pa si le vzemite čas, da pozdravite sonce. 🤸‍♂️☀️😎

Upamo, da se čimprej vidimo spet v živo. Do takrat pa pridno in vestno spremljate pouk ter sproti opravljajte šolske zadolžitve.

Prilagamo še nekaj navodil.

JESEN V ŠOLI

Nekaj optimizma pa vseeno velja dodati vsem navodilom in priporočilom, s katerimi nas z dneva v dan zasuvajo z vseh strani. Že od prvega dne v tem šolskem letu se otroci, starši ter učitelji trudimo, da bi čim bolj zajezili širitev virusa in veseli smo, da nam je prva dva meseca le-to dobro uspevalo.

Poleg učenja in prvih ocenjevanj, ki so že za nami, se trudimo, da vsi načrti in plani le ne bi zbledeli. Še preden so začeli veljati strogi ukrepi je vrtnarski krožek s cvetočimi karantenami 🙂 (po vrtnarsko krizantenami) polepšal vhod pred šolo, petošolci so pridno vadili za kolesarski izpit, tik pred počitnicami pa smo izvedli še akcijo zbiranja odpadnega papirja.

Naj bodo počitnice kar se da lepe in nikar ne zamudite vseh pisanih barv, ki jih ponuja jesenski gozd!