DECEMBER V 1. C

Naši prvošolci bodo letošnje praznike prvič preživeli kot šolarji s počitnicami. Veselo decembrsko razpoloženje so si v učilnici pričarali z likovnimi izdelki, izdelovali so voščilnice, oblikovali skupinsko sliko – zimsko mesto, v tehniki kolaž so nastale smrečice … na obisk pa je prišla tudi policistka, s katero so ponovili in utrdili skrb za varnost v prometu.

PRVOŠOLCI NA TABORU

V začetku meseca decembra so prvošolci odšli na naravoslovni tabor v CŠOD Prvine. Lepo vreme s sicer nizkimi temperaturami, ki pa so jih omilili s toplimi oblačili, jim je omogočalo, da so veliko časa preživeli v gozdu, na travniku ali v okolici doma. Z zanimivimi delavnicami poišči svoj zaklad, prvinska ekipa, sovin pobeg, začutimo gozd … so krepili socialne vezi, se učili samostojnosti in širili svoje znanje.

TRETJEŠOLCI NA TABORU

Na tabor v Črmošnjice smo prišli

in imeli dve delavnici:

najprej smo si iz lesa, žebljičkov in volne lipove liste naredili,

potem pa še lego avtomobilsko tekmovanje priredili.

Po večerji smo šli na nočni pohod,

si z lučkami svetili

in močerada pri prečkanju ceste zmotili.

Zdaj prvi dan je za nami

in smo že v posteljah zbrani,

da si naberemo novih moči

in sanjamo lepe stvari.

2. dan

3. dan

JESENSKI VRT

Pozni jesenski dnevi že dišijo po zimi. Narava se umirja, dan je kratek, temperature so nizke … precej manj je tudi opravil na vrtu in polju. Drugošolci tekom šolskega leta pri spoznavanju okolja podrobneje spoznavajo življenjski prostor vrt. Gospa Jolanda jim pri tem večkrat dobrosrčno priskoči na pomoč in z njimi deli veselje do vrtnarjenja. Njen vrt je zanimiv v vseh letnih časih, tudi je jeseni in pozimi.

TEDEN SLOVENSKE HRANE

Za nami je prvi Teden slovenske hrane, ki smo ga v šoli zaključili v petek, 15. novembra, s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Tokratni je bil že 14. po vrsti. Za kosilo so bile tekom tedna slovenske jedi kot so matevž, ješprenj, zelje, žganci, repa … sestavine slovenskega zajtrka pa so nam že dobro poznane: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Slogan tokratnega zajtrka je bil – moj naj zajtrk!

Delimo nekaj utrinkov petkovega dogajanja na naši podružnici.

SODELOVANJE NA ŽALNI SLOVESNOSTI

Na pokopališču na Kokrici pri spomeniku padlim v NOB so se na spominski slovesnosti v kulturnem programu z recitacijami poklonile tudi učenke s podružnične šole Kokrica. Nastopile so pod mentorstvom učiteljice Brigite Fojkar, ki je bila tudi povezovalka programa.

BOGATA JESEN

Pridelki z vrtov in njiv so pobrani ter shranjeni za zimski čas. Kako bogata in pisana zna biti jesen so spoznavali tudi naši prvošolci, ki so zelenjavo razvrščali, urejali, opisovali, iskali posebnosti in podobnosti … na koncu pa skuhali zelenjavno juho in s pomočjo okušalnih brbončic zaznavali različne okuse. 👌