DOBRO SRCE NEKAJ VELJA

Včasih je morda na naši šoli res precej glasno, saj vsak nekaj želi ali pa si kakšno pravilo kdo po svoje prikroji, ampak v naših učilnicah se “skrivajo” tudi šolarji, ki pozdravijo, pridržijo vrata, pomagajo in prisluhnejo sošolcu ali sošolki, posodijo šilček, lepilo ali pisalo, mirno počakajo v vrsti ali na svojo besedo, brez hude jeze prenesejo poraz, saj je šlo le za igro … in še in še lepih manir se skriva v njih.

Prav zato, ker te čudovite vrline zaslužijo pohvalo, si je četica dobrosrčnih učencev in učenk prislužila prenočevanje na šoli. In verjeli ali ne bilo nas je kar trideset in imeli smo se megasuperfino. Iskali smo skriti zaklad, ustvarjali, “žurali”, se smejali in prisluhnili posebni japonski tehniki pripovedovanja zgodb imenovani kamišibaj. S svojim obiskom so nas razveselile tri mične gospodične Meta Furlan, Alja Kump in Urška Furlan. Hvala punce za čudovite zgodbe!

Sobotno dopoldne so obarvala srčna srca, ki smo jih skupaj z nasmehi, prijaznimi besedami in lepimi željami delili pred trgovino Mercator na Kokrici. Ste nas mogoče ujeli? Ob koncu pa smo si z zapestnicami prijateljstva pomahali v slovo in drug drugemu obljubili, da se bomo trudili še naprej. HURA ZA PREŠERNOVCE!

HVALA vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi prenočevanja! Vsak majhen košček prispeva k ustvarjanju največjega in najlepšega mozaika srčnih Prešernovcev, ki jim ni vseeno, kako živimo in bogatimo življenje drug drugemu!